NIEUWSBLAD | 27 JUNI 2011

Halle. In Halle werd een afdeling opgericht van de Personen Partij. Die wil volgend jaar deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

François Van de Keybus uit Breedhout is de spilfiguur van de Halse afdeling. ‘De Personen Partij werd een tijd geleden opgericht en is vooral in het Brusselse actief. Halle wordt de eerste afdeling in Halle-Vilvoorde. Nationaal voorzitter is

Mischaël Modrikamen (de advocaat die het opnam voor de Fortis-aandeelhouders). Ik zal in Halle de trekker zijn van de partij’, zegt Van de Keybus. ‘De Personen Partij wordt een tweetalige lijst. We willen ijveren voor de splitsing van BHV. We zijn voorstander van een confederatie, met een autonoom Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Die hervormingen moeten er komen met wederzijds respect én in alle vriendschap. In Halle zelf pleiten we voor een diplomatieke aanpak van de verfransing. Halle moet klantvriendelijk blijven. We willen niet het imago dat we tegen de Franstaligen zouden zijn. We zijn een Vlaamse stad, maar we moeten ook niet overdrijven’, aldus Van de Keybus, die zelf actief is in een kledingzaak in het centrum. ‘We focussen ook op het gezin en zijn gekant tegen nieuwe belastingen. Op onze lijst komen geen echt bekende namen. We opteren liever voor nieuwe gezichten, omdat we zo met een schone lei kunnen beginnen’.

» Lees in Het Nieuwsblad Online

Share This